Rammesætning i et horisontudvidelsesperspektiv

Vi sætter nu fokus på hvordan U&J-aktiviteter kan rammesættes med fokus på at understøtte at eleverne får bredere horisonter omkring uddannelse og arbejde og sammenhængen med den øvrige del af livet.

3. Betydning af rammesætning med fokus på nysgerrighed og horisontudvidelse – Ursulas fortælling

Ursulas fortælling er et eksempel på, at det giver mening at rammesætte aktiviteter i et nysgerrigheds- og horisontudvidelsesperspektiv med henblik på at understøtte formålet med Uddannelse & Job.

Det fremgår, at Ursula synes, at dét der foregår på frisøruddannelsen er sjovt og spændende, og at hun går udforskende til værks. Hun ser besøget som relevant for hende, fordi det bidrager til, at hun får et udvidet kendskab til uddannelser, arbejde og andres begrundelser for at finde noget interessant. Hun oplever også, at hun gennem besøget udvikler et mere anerkendende og respektfuldt perspektiv på de mennesker, som har valgt frisøruddannelsen og arbejder i frisørerhvervet.

Uddannelse & Job-aktiviteter, som fx et uddannelsesbesøg, skal forberedes og bearbejdes sammen med eleverne, og dette må hænge sammen med aktivitetens indhold og måden hvorpå den gennemføres. Vi argumenterer her for, at forberedelse og bearbejdning sker i et karrierelæringsperspektiv.