Læringsaktivitet 5: Hvad definerer, hvem og hvad vi er?

Kære Deltager

Måske kender du historien om Bruce Wayne. Bruce Wayne der som helt lille blev forældreløs, da forældrene bliver skudt. Heldigvis har Bruce familiens butler, Alfred, der tager sig af ham. De to udvikler et helt særligt bånd. Nu sidder du nok og tænker: ” Hmm.. Hvem er det nu ham Bruce Wayne er? Jeg har da vidst nok hørt navnet engang, men hvem er det nu han er?...”. Bruce Wayne kender vi også under alter egoet Batman. Batman der kommer til undsætning, når der opstår problemer i Gotham City. Batman der holder hjulene i gang i foreningslivet og sørger for, at de udsatte også får hjælp. Og Batman der i det hele taget fremstår som en rigtig superhelt, med alle de problemstillinger og dilemmaer, som det må rejse. Nu sidder du måske og tænker: ”Nå ja, Batman, jamen ham ved jeg da godt hvem er, det er jo ham, som er håbløst forelsket i Rachel, som har de sejeste biler og bor i det vildeste hus. Men hvad skal jeg bruge ham til?...” Jo, du skal såmænd finde dine skriveredskaber frem -  for nu skal du i gang med en lille øvelse om identitet.

Rigtig god fornøjelse

Venlig hilsen
Mette, Pernille og Kristine

  1. Start med at tænke på en kendt person, som dine medkursister med stor sandsynlighed har kendskab til. Det kan enten være en nulevende person eller en fiktiv person som fx Anders And, Superman eller lignende.

  2. Lav en beskrivelse af din person. Husk at notere personens navn øverst i dokumentet og suppler evt. din beskrivelse med et billede eller en tegning, så det fremgår tydeligt, hvem din beskrivelse omhandler. 

  3. Læg din beskrivelse i din refleksionslog.